Vacancies - Kinder-Oncologieverpleegkundige MCL | Medisch Centrum Leeuwarden

Kinder-Oncologieverpleegkundige MCL

Informatie

 • Verpleegkundig
 • 32

Heb jij als kinderverpleegkundige affiniteit met Oncologie? En zou jij, met heel je hoofd en hart, voor de oncologiepatiënten en hun ouders/verzorgers willen zorgen? Wil je elke dag bijleren en kennis delen om zo samen met je collega’s de oncologische zorg op de kinderafdeling nog beter te maken? En houd je van de dynamiek die een topklinisch ziekenhuis met zich meebrengt en weet je overzicht te houden. Tijd om je te leren kennen!

Wat ga je doen?
Als kinderoncologie verpleegkundige ben je verantwoordelijk voor de coördinatie, planning en bewaking van de verpleegkundige zorg. Je participeert en coördineert in multidisciplinaire activiteiten, bewaakt de kwaliteit van zorg en draagt bij aan opleiding en onderwijs.

Dit bieden wij

 • Uitdaging en ontwikkeling: een baan in een ambitieuze werkomgeving met voldoende afwisseling en dynamiek.
 • Een vast dienstverband bij het MCL: je salaris is conform Cao Ziekenhuizen ingedeeld in FWG 50. Wij bieden een dienstverband van minimaal 32 uren per week voor onbepaalde tijd.
 • Arbeidextra’s: het MCL biedt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering. Naast het vakantieverlof, krijgt iedere medewerker een eigen extra verlofbudget (PLB). Als medewerker van het MCL kun je gebruik maken van een uniek arbeidsvoorwaardenpakket, denk hierbij aan:
  - korting op weekendjes-weg naar keuze;
  - korting op een eigen laptop of (elektrische) fiets;
  - korting op je sportabonnement;
  - korting op je (zorg) verzekering.


Dit breng je mee
Je een afgeronde HBO-V opleiding, aangevuld met de kinderaantekening. Je bent in het bezit van het diploma van de opleiding kinderoncologie of je bent bereid deze te volgen. De eerstvolgende opleidingsplek start in september 2019. Meer informatie over de opleiding is te vinden via de website van PMC Academy. Tevens beschik je over klinische ervaring als kinderverpleegkundige, liefst aangevuld met ervaring in de kinderoncologie. Dit ben jij:

 • je kunt goed samen én zelfstandig werken;
 • je bent een kei in overzicht behouden, ook als het druk is;
 • je ziet hoe de zorg beter kan en gaat hiermee aan de slag.


Jouw afdeling
De RVE Kindergeneeskunde heeft naast de Kinderpoli een Kinderafdeling met 38 bedden, verdeeld over 2 units met elk eigen sub specialismen. De couveuse unit heeft 16 couveuses en wiegen ten behoeve van de neonatologie, waarvan 4 voor post IC-HC. De kinderunit omvat 22 bedden ten behoeve van pediatrie, kinderchirurgie en het Kinderdaghospitaal. Daarnaast is het MCL het Friese ziekenhuis met een Shared Care verantwoordelijkheid in samenwerking met het Prinses Maxima Centrum, het landelijk kinderoncologisch centrum ten behoeve voor de kinderoncologie.

Jouw ziekenhuis
Medisch Centrum Leeuwarden is hét topklinische opleidingsziekenhuis in Friesland. Het MCL heeft een regiofunctie voor acute en hoogcomplexe en basiszorg. Met de modernste technieken en behandelmethoden werken we elke dag aan uitzonderlijke zorg voor elke patiënt op zijn kwetsbare moment. Onderwijs, wetenschap en innovatie spelen daarbij een onmisbare rol. Want in ons werk willen we morgen beter te zijn dan vandaag. En daarom loop je iedere dag een stapje harder, kijk je verder. Maar sta je ook bewust stil bij wat we doen. De beste zorg is tenslotte mensenwerk.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Yolanda van IJs of Bea Elkerbout, (unithoofden van de Kinderafdeling) via 058 286 3350 of 058 286 3351. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 26 februari.

Solliciteren?
Graag ontvangen wij je sollicitatie via onderstaande button!