Vacancies - Verpleegkundig specialist Cardiologie MCL | Medisch Centrum Leeuwarden

Verpleegkundig specialist Cardiologie MCL

Informatie

 • 32

Durf jij als verpleegkundig specialist  persoonlijk leiderschap te voeren? Ben jij iemand die graag initiatieven neemt, meedenkt en constructief te werk gaat? Én wil jij werken bij één van de modernste hartcentra van Nederland? Tijd om je te leren kennen!

Het Hartcentrum Friesland is op zoek naar een enthousiaste collega voor de functie verpleegkundig specialist op de afdelingen Cardiologie.

Wat ga je doen?
Als verpleegkundig specialist op de afdeling Cardiologie ga je werken binnen het gehele Hartcentrum. Je bent verantwoordelijk voor het volledige behandeltraject van opname tot ontslag of overplaatsing. Dit doe je in afstemming met en onder supervisie van de verantwoordelijke cardioloog. Daarnaast werk je samen met thoraxchirurgen, arts-assistenten, physician assistants of collega verpleegkundig specialiste, CCU-verpleegkundigen en verpleegkundigen. Je bent inzetbaar op de verpleegafdelingen binnen het Hartcentrum. Daarnaast lever je een bijdrage aan de poliklinische spreekuren. Wij bieden een veelzijdige en gevarieerde functie met de mogelijkheid om, naast het participeren in de medische zorg, bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van de afdeling. De verwachting is dat de verpleegkundig specialist op termijn bereikbaarheidsdiensten gaat draaien.

Dit bieden wij

 • Een vast dienstverband bij één van de meest geavanceerde hartcentra van Nederland: je krijgt een aanstelling voor onbepaalde tijd bij het MCL voor 32-36 uur per week. De functie is ingeschaald in FWG 60 conform Cao Ziekenhuizen (maximaal € 4.303 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van je ervaring).
 • Goede werksfeer: kenmerkend is de informele werksfeer en de betrokkenheid met alle collega’s van het Hartcentrum.
 • Arbeidextra’s: het MCL biedt een reiskostenvergoeding, 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering. Naast het vakantieverlof, krijgt iedere medewerker eigen extra verlofbudget (PLB). Als medewerker van het MCL kun je gebruik maken van een uniek arbeidsvoorwaardenpakket, denk hierbij aan:
  - korting op weekendjes-weg naar keuze;
  - korting op een eigen laptop of (elektrische) fiets;
  - korting op je sportabonnement;
  - korting op je (zorg) verzekering.
 • Best practice BIG-registratie: het Hartcentrum heeft binnen het MCL best practice op het gebied van BIG-registratie. Je krijgt voldoende gelegenheid voor het behalen van je accreditatiepunten.


Wat breng je mee?
Je bent in het bezit van het diploma Master Advanced Nursing Practice en je hebt aantoonbare affiniteit met cardiologie en onderzoek. Dit ben jij:

 • Je bent in staat om telkens je professionele handelen te toetsen aan de visie/doelstellingen van het Hartcentrum. Daarbij heb je een dynamische en flexibele persoonlijkheid met een patiënt- en kwaliteitsgerichte houding;
 • Je bent zelfstandig en ondernemend binnen de vastgestelde kaders en vindt het een uitdaging om aan nieuwe ontwikkelingen mee te werken;
 • Je bent leergierig, marktgericht (innovatief) en houdt van plannen en organiseren. Hierbij neem je initiatieven, ben je stressbestendig, kritisch, constructief en probleemoplossend;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden op verschillende niveaus. Ook denk je graag mee en kun je goed samenwerken;
 • Je durft persoonlijk leiderschap te voeren, je bent besluitvaardig, onafhankelijk en neemt verantwoordelijkheid;


Jouw afdeling en collega’s
Binnen het Hartcentrum zijn meerdere verpleegkundig specialisten en physician assistants werkzaam. Zij vormen samen een enthousiast team dat staat voor kwaliteit en innovatie. Als verpleegkundig specialist  krijg je een interessante, veelzijdige en uitdagende functie met de mogelijkheid een bijdrage te leveren aan kwaliteitszorg, deskundigheidsbevordering en wetenschappelijk onderzoek.
In het Hartcentrum wordt multidisciplinaire complexe cardiale zorg verleend, zoals PCI’s, het implanteren van pacemakers en ICD’s, EFO’s, LAA watchman device (Linker Hartoorsluiting), CABG’s en TAVI’s (percutane aortaklep vervanging).

Jouw ziekenhuis
Het MCL is hét topklinische opleidingsziekenhuis in Friesland. Het MCL heeft een regiofunctie voor acute en hoogcomplexe en basiszorg. Met de modernste technieken en behandelmethoden werken we elke dag aan uitzonderlijke zorg voor elke patiënt op zijn kwetsbare moment. Onderwijs, wetenschap en innovatie spelen daarbij een onmisbare rol. Want in ons werk willen we morgen beter te zijn dan vandaag. En daarom loop je iedere dag een stapje harder, kijk je verder. Maar sta je ook bewust stil bij wat we doen. De beste zorg is tenslotte mensenwerk.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer W. Hansma (RVE manager Hartcentrum) van maandag t/m vrijdag via 058 286 7381.

Wil je een dag(deel) mee lopen dan ben je van harte welkom! Hiervoor kun je contact opnemen met bovengenoemde.

Collega’s worden?
Solliciteer snel en gemakkelijk via onderstaande button!