Vacancies - Geestelijk verzorger MCL | Medisch Centrum Leeuwarden

Geestelijk verzorger MCL

Informatie

 • Para- / Perimedisch / Therapeutisch
 • 24

Ben je als geestelijk verzorger op zoek naar een werkplek in een ambitieus team, waarbij alle ruimte is om je vak vorm te geven? Durf jij vanuit de inhoud een profetisch tegengeluid te laten horen? Begeleid jij patiënten graag in het omgaan met vragen op het gebied van spiritualiteit, ethiek en verlangen? En in het bijzonder de katholieke spiritualiteit? Voor de vakgroep geestelijke verzorging zijn wij op zoek naar twee collega’s!

Maak jij onze zorg beter? Tijd om je te leren kennen!

Wat ga je doen?
Als geestelijk verzorger bied je patiënten en hun naasten ondersteuning en begeleiding in het omgaan met vragen op het gebied van spiritualiteit, ethiek en verlangen (SEV). Hierbij sluit je aan bij de levensbeschouwelijke bronnen van de patiënt. Je geeft vorm aan rituelen in de directe patiëntenzorg en aan rituelen voor een breder publiek, zoals bij de herdenkingsdag. Je hebt oog voor ethische vragen in de zorg, je verwoordt deze en helpt het gesprek over morele vraagstukken te faciliteren. Je schoolt zorgprofessionals in aandacht voor SEV en beschikt daarvoor over didactische vaardigheden. Je gaat interdisciplinair samenwerken met andere zorgprofessionals en houdt daarbij de profilering en integratie van de geestelijke verzorging in het bredere zorgproces in het oog. Je verstaat de kunst van netwerken; het leggen en onderhouden van goede werkrelaties met andere disciplines, management en vakgroepen.

Dit bieden wij

 • Een dienstverband bij het MCL: je krijgt een dienstverband voor de duur van een jaar voor 24 uur per week. Wij hebben de intentie om je vervolgens een contract voor onbepaalde tijd aan te bieden. Je functie is conform Cao Ziekenhuizen ingedeeld in FWG 65.
 • Een werkplek met vrijheid en mogelijkheden: je gaat werken op een plek die deels verworven is, maar die ook vraagt om continue aandacht en inzet. Daarnaast kom je in een zich vernieuwend team waarbinnen alle ruimte is om je vak vorm te geven. Voor mensen die opvallen in het MCL is altijd ruimte om te groeien.
 • Arbeidextra’s: het MCL biedt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering. Naast het vakantieverlof, krijgt iedere medewerker een eigen extra verlofbudget (PLB). Als medewerker van het MCL kun je gebruik maken van een uniek arbeidsvoorwaardenpakket, denk hierbij aan:
  - korting op weekendjes-weg naar keuze;
  - korting op een eigen laptop of (elektrische) fiets;
  - korting op je sportabonnement;
  - korting op je (zorg) verzekering.


Wat breng je mee?

 • Als geestelijk verzorger beschik je over een afgeronde relevante academische master;
 • We zoeken binnen het team naar een mooie spreiding in leeftijd, geslacht, levensbeschouwing en competenties. Daarom gaat onze voorkeur uit naar het volgende. Je hebt een zending van de bisschop, waarop je kritisch kunt reflecteren. Je onderhoudt contact met de genoemde levensbeschouwelijke achterban/achtergrond;
 • Je voldoet aan de kwaliteitseisen van het SKGV en bent bereid lid te worden van de VGVZ;
 • Je bent bereid naasten van patiënten in acute crisissituaties bij te staan; we zijn als dienst 24/7 beschikbaar voor familieopvang bij acute levensbedreigende situaties. Je bent flexibel en bereid hiervoor binnen een straal van 30km van het MCL te (komen) wonen;
 • Je bent bekwaam en bevoegd om voor te gaan in oecumenische kerkdiensten;
 • Je beschikt over een proactieve werkhouding;
 • Je hebt interesse in en competenties op het gebied van wetenschappelijk onderzoek ten aanzien van Geestelijke Verzorging.


Over de vakgroep geestelijke verzorging
Ons team bestaat uit vijf geestelijk verzorgers, een manager/geestelijk verzorger en een secretaresse. Wij zijn even ambitieus als actief en beschouwen expertise op het gebied van SEV als de kern van ons werk. Deze expertise zetten we in op zowel patiënt-, medewerker- als organisatieniveau. In de praktijk betekent dit dat we naast patiëntenzorg, co-assistenten scholen in ethiek. Daarnaast denken en praten we mee over de cultuur en identiteit van het MCL. Op verzoek leiden we moreel beraad. We leveren een actieve bijdrage  aan de verbetering van palliatieve zorg in en vanuit het ziekenhuis. We staan dag en nacht klaar voor de patiënt en diens naasten via de bereikbaarheidsdienst. Wekelijks verzorgen we oecumenische diensten.

Jouw ziekenhuis
Het Medisch Centrum Leeuwarden is een topklinisch ziekenhuis met de ambitie om excellente patiëntenzorg te leveren. Onderwijs, wetenschap en innovatie spelen daarbij een onmisbare rol. Wij zijn voortdurend op zoek naar bevlogen, ambitieuze medewerkers om steeds weer het verschil te kunnen maken voor onze patiënten.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan Willem Uringa (afdelingshoofd geestelijke verzorging) via 058 286 1327.

Solliciteren?
Graag ontvangen wij je sollicitatie via onderstaande button. Wanneer we je sollicitatie hebben ontvangen, wordt deze direct door ons in behandeling genomen en kun je op korte termijn een reactie verwachten.