Vacancies - Deskundige Infectiepreventie MCL | Medisch Centrum Leeuwarden

Deskundige Infectiepreventie MCL

Informatie

  • Staffuncties
  • 32-36
  • 01-07-2019

Ben jij een teamspeler, een goede netwerker? Beschik jij over goede adviesvaardigheden en overtuigingskracht? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Je gaat werken op de afdeling Hygiëne en Infectiepreventie. Vakinhoudelijk werk je samen met collega-deskundigen infectiepreventie en de artsen-microbioloog van Izore. Je neemt deel aan werkgroepen, commissies en projecten. Onze afdeling is verantwoordelijk voor de preventie en bestrijding van ziekenhuisinfecties en het bevorderen van de hygiëne binnen het MCL en een aantal gecontracteerde instellingen. De afdeling adviseert en draagt zorg voor de uitvoering van het vastgestelde infectiepreventie beleid conform de eisen die door de overheid aan ziekenhuisorganisaties zijn opgelegd.

Wat ga je doen?
Als deskundige infectiepreventie maak je deel uit van de afdeling Hygiëne en Infectiepreventie die zich inzet voor de preventie, signalering en bestrijding van ziekenhuisinfecties en transmissie van resistente micro-organismen. Kerntaken van deze enerverende functie zijn het registreren en analyseren van ziekenhuisinfecties, het ontwikkelen en implementeren van infectiepreventie-werkinstructies, het geven van advies, voorlichting en scholing, het uitvoeren van audits en het signaleren van situaties met een verhoogd infectierisico. Ook het uitvoeren van (epidemiologisch) onderzoek behoort tot het takenpakket.
De werkzaamheden worden deels consulterend en adviserend per specialisme uitgevoerd en deels voor de gehele organisatie tijdens (bereikbaarheids-)diensten.

Wat breng je mee?

  • Je bent in het bezit van de post HBO opleiding infectiepreventie (met een geldige registratie in het VHIG kwaliteitsregister) of je bent bezig met de opleiding;
  • Je hebt kennis van en ervaring met geautomatiseerde tekst- en dataverwerkingsprogramma’s;
  • Je bent communicatief en sociaal vaardig, hebt didactische vaardigheden en je hebt goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
  • Je bent in staat om de doelgroepen te enthousiasmeren, motiveren, stimuleren en overtuigen;
  • Je bent proactief, besluitvaardig en je kunt zowel zelfstandig als in teamverband goed werken.


Dit bieden wij
Wij bieden je een uitdagende, zelfstandige functie in een klein team. Wij zoeken een fulltime collega, maar het aantal contracturen is bespreekbaar. Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd bij het MCL. De functie is volgens FWG ingedeeld conform Cao Ziekenhuizen. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring. Aan deze functie zijn bereikbaarheidsdiensten gekoppeld.

Meer weten?
Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met mevrouw J. Hijlkema (leidinggevende afdeling H&IP) via 058 2867155 of met de heer C. Huizenga (deskundige infectiepreventie) via 058 2861120.
De sollicitatiegesprekken staan gepland op 8 en 10 juli.

Solliciteren
Solliciteer gemakkelijk en snel via onderstaande button!