Vacancies - Intensive Care (IC) verpleegkundige MCL (24-36 uur) | Medisch Centrum Leeuwarden

Intensive Care (IC) verpleegkundige MCL (24-36 uur)

Informatie

 • Verpleegkundig (specialistisch) / Verzorgend / Helpende / Doktersassistent/Medisch secretaresse
 • 24-36

Jij houdt van afwisseling, een afdeling waar de situatie het ene moment rustig is en het volgende moment hectisch en acuut is. Het begeleiden van patiënten en families in dit soort situaties  gaat jou goed af.
Jij weet onder druk het hoofd koel te houden. Hollen en stilstaan, dat is onze Intensive Care! Wil jij intensief samenwerken met onze artsen, houd  je van de laatste technische snufjes en wil je voor elke kritiek zieke patiënt nét dat ene stapje extra zetten? Lees dan snel verder over deze mooie functie!  

Word jij een van onze helden in het wit? Tijd om je te leren kennen!

Functie: IC-verpleegkundige
Standplaats: Leeuwarden
Uren:  24- 36 voor bepaalde of onbepaalde tijd (in overleg, mede afhankelijk van ervaring).
Bijzonderheden: inwerkprogramma op maat!

Wat staat jou te wachten als intensive care verpleegkundige in het MCL?
Onze afdeling Intensive Care biedt uitdaging voor iedere IC-verpleegkundige, die zich verder wil ontwikkelen! Zo’n opstap kan best spannend zijn. Daar helpen we bij! Afhankelijk van je voorkennis en ervaring bieden wij je een op maat  ingerichte inwerkperiode. Het bijhouden van de vakkennis blijft ook daarna belangrijk. MCL biedt haar enthousiaste en ambitieuze IC-verpleegkundigen ruime mogelijkheden hun vak in de volle breedte en op hoog niveau uit te voeren en elke dag een stapje verder te komen.

Een dag op de IC...
BLOG - Karakteristiek op de IC is het werken waarbij het ene moment alles nog rustig lijkt, terwijl één moment later alles plotseling is veranderd en de situatie acuut en hectisch wordt. Je weet nooit wat de dag brengt. Vandaag draagt Jelle zorg voor een ernstig zieke patiënt met een abdominale sepsis na een grote darmoperatie. Hij is erg ziek en wordt onder narcose gehouden. De combinatie van mijn verpleegkundige skills, de geavanceerde apparatuur en het contact met de naasten betekenen persoonlijke zorg voor de patiënt én een mooie werkdag voor mij. Lees hier verder over een dag van IC-verpleegkundige Jelle.

Werken bij het MCL? Wij brengen je verder!

 • Uitdaging en ontwikkeling
  Het MCL is een dynamische werkomgeving. MCL is groot genoeg voor (topklinische) uitdaging en veel ontwikkelmogelijkheden. Maar ook zijn we klein genoeg voor groeten op de gang en korte lijnen met collega-afdelingen.  Kortom: een uitdagende baan, binnen een professioneel en gemotiveerd team;
 • Een fijn werk- en woonklimaat
  Op de Intensive Care van het MCL staan patiëntgerichtheid, kwaliteitsverbetering, eigen verantwoordelijkheid en een continue ontwikkeling van kennis, kunde en persoonlijke competenties centraal. Woon je  nog niet in Friesland? Dan is een nieuwe interessante baan als IC verpleegkundige met daarbij een fijne waterrijke, betaalbare  woonomgeving voor jou misschien een mooi toekomstperspectief!
 • Goede arbeidsvoorwaarden
  Je salaris is conform de cao-ziekenhuiszorg en ingeschaald binnen FWG 55 max € 3917,- op basis van 36 uur. Jouw definitieve salaris(trede) wordt bepaald op basis van je opleiding en ervaring.
 • Arbeidsextra’s
  Daarnaast biedt het MCL 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering. Naast het vakantieverlof krijgt iedere medewerker en eigen extra verlof budget (PLB).Als medewerker van het MCL kun je gebruik maken van uniek arbeidsvoorwaardenpakket, denk hierbij aan:
  • Korting op weekendjes weg naar keuze;
  • Korting op een eigen laptop of (elektrische) fiets;
  • korting op je sportabonnement;
  • korting op je (zorg) verzekering

Dit breng jij ons
We zijn op zoek naar gemotiveerde en enthousiaste collega’s die:

 • in het bezit zijn van het diploma Intensive Care Verpleegkundige;
 • geregistreerd staan als verpleegkundige in het BIG-register;
 • recente beroeps- en werkervaring hebben als IC-verpleegkundige;
 • beschikken over een aantoonbare ondernemende houding ten aanzien van het verwerven en bevorderen van kennis, vaardigheid en attitude;
 • een bijdrage leveren aan een verdere ontwikkeling van onze afdeling en professionalisering van de zorg die wij bieden;
 • een bijdrage leveren aan het creëren van een ontspannen sfeer door een open communicatie en humor.

Jouw innovatieve kern-IC
Het Centrum Intensive Care van het Medisch Centrum Leeuwarden heeft 20 bedden. Patiënten van alle voorkomende specialismen worden behandeld met uitzondering van  intracraniële chirurgie en kinderen. Er is binnen de afdeling veel aandacht voor professionele ontwikkeling wat blijkt uit de grote investering in opleiding en onderwijs de afgelopen jaren. Onze Intensive Care functioneert als kern IC (voorheen IC-niveau 3) en werkt voortdurend aan verbetering en innovatie.

MCL, in het hart van de zorg
Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) is een ambitieus topklinisch ziekenhuis in Leeuwarden en Harlingen, dat tot de top van Nederland behoort. We bieden acute, hoog complexe én basiszorg in Friesland. Iedere dag werken wij samen aan uitzonderlijke zorg voor onze patiënten. Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwsgierige en ambitieuze verpleegkundigen om steeds weer het verschil te kunnen maken voor onze patiënten. Want in ons werk willen we morgen beter zijn dan vandaag. De beste zorg is tenslotte mensenwerk.

Dit is pas het begin
Word jij een van onze helden in het wit? Ontdek dan hoeveel impact jij kan hebben als IC-verpleegkundige bij MCL. En dat begint bij het klikken op de solliciteerbutton! Emiel Dekker (unithoofd Intensive Care), telefoon (058) 286 3748 en Peter Visser (unithoofd Intensive Care), telefoon (068) 286 1483 vertellen je graag meer over deze doorlopende vacature.

Collega’s worden?
Graag ontvangen wij je sollicitatie via onderstaande button.