Vacancies - Dialyseverpleegkundige in opleiding MCL | Medisch Centrum Leeuwarden
Error

Dialyseverpleegkundige in opleiding MCL

Informatie

  • Opleidingsplaatsen
  • 32-36
  • 15-08-2019

Ben jij nooit uitgeleerd? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Je wordt opgeleid voor het zelfstandig behandelen van patiënten, die nierfunctievervangende therapie nodig hebben. De zorg bestaat uit zowel technische handelingen als psychosociale begeleiding.
Het onderwijs is competentiegericht. De opleidingsduur is 15 maanden, waarbij je voor het theoretische gedeelte college hebt in het Wenckenbachinstituut te Groningen naast de te investeren tijd voor zelfstudie. Het theoretisch deel start in november 2019  en eindigt in januari 2021. De praktijkopleiding vindt plaats binnen het dialysecentrum van het MCL en locatie Sudhaghe  en start 1 november 2019. Voorafgaand aan de opleiding spreken we een voorwerkperiode af, waarvan de duur afhangt van ervaring en mogelijkheden. Zowel de theorie- als de praktijkopleiding zijn CZO erkend.

Dit bieden wij

  • Een prettig team en een uitstekend leerklimaat!
    Ons team kenmerkt zich door een plezierige samenwerking, creativiteit, professionaliteit en kwalitatief goede zorg voor onze patiënten. Je krijgt bij ons goede begeleiding en ruimte om je opleiding met goed gevolg te doorlopen!
  • Goede arbeidsvoorwaarden
    Het betreft een dienstverband van 32-36 uur per week voor de duur van de opleiding op de locatie Leeuwarden. De functie van gediplomeerd dialyseverpleegkundige is conform Cao Ziekenhuizen ingedeeld in schaal 50. Het salaris als leerling dialyseverpleegkundige is afhankelijk van je huidige salarisindeling.

Dit breng je mee
Je bent een gediplomeerd verpleegkundige (HBO-V) en beschikt over minimaal twee jaar recente klinische praktijkervaring. Je hebt de ambitie om jezelf verder professioneel te ontwikkelen, gevoel voor het (langdurig) behandelen en verplegen van patiënten met een chronische ziekte en affiniteit met medisch technische apparatuur. Daarnaast beschik je over een actieve lerende houding en doorzettingsvermogen. Het geven en ontvangen van feedback en patiëntgericht werken is voor jou vanzelfsprekend.

Jouw afdeling en collega’s
RVE Dialyse Fryslân bestaat uit drie locaties: MCL, Súdhaghe (Heerenveen) en Meckamastate (Kollum). In totaal worden op deze locaties ca.160  dialysepatiënten behandeld en krijgen ca.175 pre-dialysepatiënten voorlichting op de poli nefrologie. De RVE heeft ca. 55 fte.

De centra bieden 24-uurs zorg aan dialysepatiënten. Deze patiënten ondergaan een hemo- of peritoneaal dialysebehandeling. Daarnaast biedt de RVE de volgende afgeleide behandelvormen aan: actieve hemodialyse, brug- en nachtdialyse, thuis(contract)hemodialyse, acute dialyses op het dialysecentrum MCL en acute dialyses op de IC, CCU. De RVE leidt PD- en HD patiënten op om thuis zelf de behandeling uit te voeren. Als onderdeel van het traject wordt de patiënt opgeleid, begeleid en vinden er huisbezoeken plaats. De thuisdialysepatiënten, PD en HD krijgen een 6 á 8 wekelijkse policontrole. Daarnaast wordt er door de nierfalen verpleegkundigen poliklinisch begeleiding gegeven aan nierfalen patiënten. De zorg wordt geleverd vanuit een multidisciplinair team, bestaande uit o.a. dialyseverpleegkundigen, paramedici, nefrologen, verpleegkundig specialisten, medisch maatschappelijk werkers, toegangschirurgen en interventieradiologen.

Jouw ziekenhuis
Het MCL is hét topklinische opleidingsziekenhuis in Friesland. Het MCL heeft een regiofunctie voor acute en hoogcomplexe en basiszorg. Met de modernste technieken en behandelmethoden werken we elke dag aan uitzonderlijke zorg voor elke patiënt op zijn kwetsbare moment. Onderwijs, wetenschap en innovatie spelen daarbij een onmisbare rol. Want in ons werk willen we morgen beter te zijn dan vandaag. En daarom loop je iedere dag een stapje harder, kijk je verder. Maar sta je ook bewust stil bij wat we doen. De beste zorg is tenslotte mensenwerk.

Meer weten?
Nadere informatie kun je inwinnen bij Karin IJsselmuiden, Aletta Schipper  of Anke Bolhuis (unithoofden van het Dialysecentrum). Allen zijn te bereiken via telefoonnummer 058 286 6800.

Collega’s worden?
Graag ontvangen wij je sollicitatie via onderstaande button!

Error
Error