Vacancies - Business controller MCL | Medisch Centrum Leeuwarden
Error

Business controller MCL

Informatie

 • Staffuncties
 • 36

Beschik jij over overtuigingskracht en heb je een proactieve houding? Ben jij positief ingesteld en zie je een sterk veranderende omgeving als welkome uitdaging? Lees dan snel verder.

Ben jij een strategische financial met passie voor de zorg? Tijd om je te leren kennen!

Wat ga je doen?
Als business controller maak je deel uit van de afdeling Planning & Control en adviseer je het RVE-management over de businessplannen, begrotingen, businesscases en investeringsselecties. Je vertaalt de externe veranderingen in regelgeving en bekostiging naar de interne bedrijfsvoering. Daarnaast ondersteun je het RVE-management bij de interne sturing van de integrale bedrijfsvoering (financiën, personeel, kwaliteit en productie (volumes, prijzen, profielen, portfolio)) van de RvE. Je optimaliseert in samenspraak met de RVE de managementinformatie. Je signaleert het verbeterpotentieel van een RVE op basis van diverse benchmarks. Daarnaast participeer je in een klantenteam binnen DIA waarin je de beantwoording van de klantvragen coördineert. Binnen onze eigen dienst draag je bij aan de realisatie van de organisatieontwikkeling gericht op verzakelijking, transparantie, klantgerichtheid en professionaliteit. De rol van business controller is een veelzijdige en verantwoordelijke functie in een dynamische omgeving.

Dit bieden wij

 • Een vast dienstverband bij het MCL: je krijgt een contract voor onbepaalde tijd voor 36 uur per week. De functie is conform Cao Ziekenhuizen, ingedeeld in FWG 60.
 • Arbeidsextra’s: het MCL biedt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering. Naast het vakantieverlof, krijg je een eigen extra verlofbudget (PLB). Als medewerker van het MCL kun je gebruik maken van een uniek arbeidsvoorwaardenpakket, denk hierbij aan:
  - korting op weekendjes-weg naar keuze;
  - korting op een eigen laptop of (elektrische) fiets;
  - korting op je sportabonnement;
  - korting op je (zorg) verzekering.

Wat breng je mee?
Je hebt een relevante afgeronde HBO- of academische opleiding op het gebied van financiën. Je hebt kennis van financiële stromen in de zorg en je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen die in de zorg spelen. Je beschikt over ruime werkervaring op het gebied van business control. Daarnaast heb je kennis van het initiëren en begeleiden van veranderings- en verbeteringsprocessen. Een breed inzicht in de processen, de bedrijfsvoering en het financieel management van zorginstellingen is een pre.

Dit ben jij:

 • je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en een goed strategisch inzicht. Daarnaast beschik je over sterke analytische vaardigheden.
 • je bent een sterke persoonlijkheid en je kunt een gelijkwaardig gesprekspartner van directie, RVE-managers en medisch managers zijn.
 • je weet om te gaan met tegengestelde belangen en weet tot breed gedragen voorstellen te komen.
 • je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als in geschrift.

Jouw afdeling
De dienst Informatie en Administratie van het MCL verzorgt de financiële, administratieve en controlfunctie binnen Stichting Zorgpartners Friesland, MCL BV en enkele gelieerde entiteiten en ressorteert onder de voorzitter van de directie van het MCL. De Dienst Informatie en Administratie bestaat uit de volgende afdelingen: BI services, zorgadministratie, financiële administratie en planning & control. Daarnaast maken ook internal audit en treasury deel uit van deze dienst.

Jouw ziekenhuis
Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) is een ambitieus topklinisch ziekenhuis in Leeuwarden en Harlingen, dat tot de top van Nederland behoort. We bieden acute, hoogcomplexe én basiszorg in Friesland. Iedere dag werken wij samen aan uitzonderlijke zorg voor onze patiënten. Onderwijs, wetenschap en innovatie spelen daarbij een onmisbare rol. Bij ons vind je bevlogen, ambitieuze medewerkers om steeds weer het verschil te kunnen maken voor onze patiënten. Want in ons werk willen we morgen beter zijn dan vandaag.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer R. Kamphuis (hoofd Planning en Control) via 058 286 7241.

Solliciteren?
Graag ontvangen wij je sollicitatie via onderstaande button.
Wanneer wij je sollicitatie hebben ontvangen, wordt deze direct door ons in behandeling genomen en kun je op korte termijn een reactie verwachten. Zodra er voldoende kandidaten zijn, wordt de vacature gesloten.

Error
Error