Vacancies - ANIOS Neurologie MCL (100% vergoeding verhuizingskosten) | Medisch Centrum Leeuwarden

ANIOS Neurologie MCL (100% vergoeding verhuizingskosten)

Informatie

 • Medisch / Sociaal / Wetenschappelijk
 • 38

Wil jij als gedreven ANIOS ervaring opdoen bij de afdeling Neurologie? Krijg jij graag de ruimte om je verder te ontwikkelen? En zie jij de dynamiek die een topklinisch ziekenhuis met zich meebrengt als welkome uitdaging? Tijd om je te leren kennen!

Voor de afdeling Neurologie van het MCL zijn wij op zoek naar ambitieuze ANIOS!

Wat ga je doen?
Jij bent een enthousiaste collega arts-assistent die op de polikliniek en de kliniek gaat meedraaien. Je bent leergierig, zowel op het medisch inhoudelijke gebied van de Neurologie als ook in andere onmisbare competenties. Hierbij kun je denken aan de begeleiding van de patiënt en familie en/of het samenwerken met de diverse disciplines. Je werkzaamheden zijn een ideale voorbereiding op de opleiding tot neuroloog, maar ook als verdieping bij een opleiding tot huisarts, SEH-arts, radioloog,  geriater of revalidatiearts.
Naast werkzaamheden op de kliniek participeer je in de consultatieve dienst en op de Spoedeisendehulp. Ook neem je deel aan de avond-, nacht- en weekenddiensten.

Dit bieden wij:

 • Een dienstverband bij topklinisch ziekenhuis MCL: je krijgt een aanstelling per direct voor 38 uren per week voor  maximaal 2 jaar. De functie is ingedeeld in salarisschaal FWG 65 conform Cao Ziekenhuizen.
 • 100% vergoeding verhuizingskosten: je krijgt een volledige vergoeding van je verhuizingskosten, wanneer je verhuist naar het woongebied van het MCL. Inrichtingskosten worden vergoed naar rato contract.
 • Portfolio-App: in deze mobiele App worden je werkervaring en competenties opgeslagen. Zo heb je zelf de regie over je eigen ontwikkeling en kun je nieuwe bekwaamheden makkelijk aanvragen. Op deze manier kun je eenvoudig eerder verworven ervaring aantonen, zowel binnen als buiten het MCL, zodat een opleiding verkort kan worden. We zetten hiermee in op een ontwikkelingsgerichte functie. Benieuwd naar het ANIOS portfolio en hoe de App precies werkt? Bekijk dan het filmpje via https://youtu.be/6duup_2B32M
 • Een bewezen springplank naar een opleidingsplaats: deze ervaring blijkt een uitstekende basis voor een succesvolle doorstroming naar een opleidingsplaats voor diverse specialismen.
 • Mogelijkheden tot het verrichten van wetenschappelijk onderzoek.
 • Extra reiskostenvergoeding: voor ANIOS geldt een extra reiskostenvergoeding. De hoogte van deze vergoeding bedraagt € 0,08 cent per kilometer met een maximum van 100 kilometer enkele reis.
 • Budget voor congressen en symposia: ANIOS hebben een budget van € 650 per jaar voor deelname aan congressen, symposia en cursussen.
 • Neurological ALS: als ANIOS ga je de tweedaagse cursus Neurological ALS volgen tijdens het begin van de aanstelling.
 • Goede sfeer en uitjes: op de afdeling Neurologie heerst een laagdrempelige opleidingssfeer. Naast de werkzaamheden worden regelmatig assistentenuitjes georganiseerd.
 • Arbeidextra’s: het MCL biedt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering. Naast het vakantieverlof, krijgt iedere medewerker een eigen extra verlofbudget (PLB). Als medewerker van het MCL kun je gebruik maken van een uniek arbeidsvoorwaardenpakket, denk hierbij aan:
  - korting op weekendjes-weg naar keuze;
  - korting op een eigen laptop of (elektrische)fiets;
  - korting op je sportabonnement;
  - korting op je (zorg) verzekering.


 

Wat breng je mee?
Je bent een enthousiaste, ambitieuze en leergierige basisarts die als ‘arts-assistent (nog) niet in opleiding’ ervaring wil opdoen in de opvang en behandeling van neurologische patienten.
Dit ben jij:

 • je bent goed in staat om in multidisciplinair teamverband te werken;
 • je houdt van aanpakken en je houdt het hoofd koel in acute situaties;
 • je bent evenwichtig en sterk communicatief.

Jouw afdeling en collega’s
De vakgroep Neurologie is een jonge dynamische groep van 12 neurologen, 3 verpleegkundig specialisten, een physician assistant en 8 ANIOS. De vakgroep wordt ondersteund door verpleegkundig consulenten. De vakgroep beschikt over een zeer goede en uitgebreid uitgeruste Brain Care en een algemene afdeling Neurologie (in totaal 32 bedden). Jaarlijks worden 1400 patiënten opgenomen en behandeld. Tevens is er een grote polikliniek met gespecialiseerde centra zoals het MS-, Lyme-, duizeligheid-  en Parkinsoncentrum. Er is een afdeling Klinische Neurofysiologie met een uitgebreid pakket aan onderzoeken. De vakgroep heeft een nauw samenwerkingsverband met het UMCG. Er zijn coassistenten van de RUG werkzaam op de polikliniek en kliniek. Daarnaast doen AIOS SEH en AIOS Klinische Geriatrie een deel van hun opleiding bij de afdeling Neurologie. De afdeling Neurologie heeft zowel een polikliniek in Leeuwarden als in MCL Harlingen. Er is een uitgebreid onderwijsprogramma.

Jouw ziekenhuis
Wij zijn het MCL; een ambitieus topklinisch opleidingsziekenhuis, dat tot de top van Nederland behoort. Ons domein is de acute, hoogcomplexe en basiszorg binnen Friesland. Doorlopend zoeken wij ambitieuze zorgprofessionals die hun ervaring en kennis met ons willen delen. Professionals die nieuwsgierig zijn of het anders kan, slimmer kan. Zodat we leren van elkaar én de patiëntenzorg van morgen samen verbeteren.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met mevrouw dr. B. van Harten (Neuroloog) via 058 2867871 / barbera.van.harten@znb.nl of met de heer dr. E.A.C. Beenakker (Neuroloog) via 058 286 7871 / martijn.beenakker.znb.nl

Solliciteren?
Graag ontvangen wij je sollicitatie via onderstaande button.
Wanneer wij je sollicitatie hebben ontvangen, wordt deze direct door ons in behandeling genomen en kun je op korte termijn een reactie verwachten.

Werken in Friesland, dat is zo gek nog niet!