Vacancies - ANIOS / AIOS Klinische Geriatrie MCL | Medisch Centrum Leeuwarden

ANIOS / AIOS Klinische Geriatrie MCL

Informatie

 • Opleidingsplaatsen
 • 38

Wil jij als gedreven ANIOS ervaring opdoen in het werken met kwetsbare ouderen? Krijg jij graag de ruimte om je verder te ontwikkelen? En zie jij de dynamiek die een topklinisch ziekenhuis met zich meebrengt als welkome uitdaging? Tijd om je te leren kennen!

Voor de klinische geriatrie van het MCL zijn wij op zoek naar ambitieuze ANIOS!

Wat ga je doen?
Een ANIOS-schap klinische geriatrie is bij uitstek geschikt om te onderzoeken of werken in de klinische geriatrie. Door de opleidersgroep wordt een direct, persoonlijk en veilig opleidingsklimaat geboden. Je wordt getoetst op een brede medische interesse op zowel somatisch, psychiatrisch, functioneel en sociaal vlak. Als ANIOS werk je in eerste instantie op de afdeling. Vaak worden de werkzaamheden later uitgebreid naar de consultdienst en mogelijk de polikliniek. Je krijgt ruimte voor ontwikkeling, innovatie en wetenschap binnen een vertrouwde, transparante en laagdrempelige omgeving.

Dit bieden wij:

 • Een dienstverband bij topklinisch ziekenhuis MCL: je krijgt een aanstelling voor 38 uren per week voor een half jaar. De functie is ingedeeld in salarisschaal FWG 65 conform Cao Ziekenhuizen.
   
 • 100% vergoeding verhuizingskosten: je krijgt een volledige vergoeding van je verhuizingskosten, wanneer je verhuist naar het woongebied van het MCL. De inrichtingskosten worden vergoed naar rato contract.
   
 • Portfolio-App: in deze mobiele App worden je werkervaring en competenties opgeslagen. Zo heb je zelf de regie over je eigen ontwikkeling en kun je nieuwe bekwaamheden makkelijk aanvragen. Op deze manier kun je eenvoudig eerder verworven ervaring aantonen, zowel binnen als buiten het MCL, zodat een opleiding verkort kan worden. We zetten hiermee in op een ontwikkelingsgerichte functie. Benieuwd naar het ANIOS portfolio en hoe de App precies werkt? Bekijk dan het filmpje via https://youtu.be/6duup_2B32M
   
 • Een bewezen springplank naar een opleidingsplaats: deze ervaring blijkt een uitstekende basis voor een succesvolle doorstroming naar een opleidingsplaats voor diverse specialismen. Bij gebleken geschiktheid kunnen wij je helpen bij het verkrijgen van een opleidingsplaats binnen de klinische geriatrie. De opleiding tot klinisch geriater is een 5-jarige opleiding bestaande uit twee jaar vooropleiding interne geneeskunde, twee jaar somatische geriatrie en één jaar geriatrie in de GGZ/Ouderenpsychiatrie met ruimte voor een keuzestage. Binnen Opleidingscluster Noord bestaat de mogelijkheid de volledige opleiding in Noord-Nederland te volgen. De vooropleiding interne geneeskunde kan worden gevolgd zowel in het MCL als in het UMCG. De vervolgopleiding wordt aangeboden door de afdeling ouderengeneeskunde/geriatrie [UCO]  van het UMCG en door het MCL samen met Lentis en GGZ Friesland.
   
 • Extra reiskostenvergoeding: voor ANIOS geldt een extra reiskostenvergoeding. De hoogte van deze vergoeding bedraagt €0,08 cent per kilometer met een maximum van 100 kilometer enkele reis;
   
 • Gratis parkeren: bij het MCL parkeer je je auto als ANIOS gratis.
   
 • Budget voor congressen en symposia: ANIOS hebben een budget van €650 per jaar voor deelname aan congressen, symposia en cursussen;
   
 • Arbeidextra’s: het MCL biedt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering. Naast het vakantieverlof, krijgt iedere medewerker een eigen extra verlofbudget (PLB). Als medewerker van het MCL kun je gebruik maken van een uniek arbeidsvoorwaardenpakket, denk hierbij aan;

- korting op weekendjes-weg naar keuze;
- korting op een eigen laptop of (elektrische)fiets;
- korting op je sportabonnement;
- korting op je (zorg) verzekering.

 • Mogelijkheden tot het verrichten van wetenschappelijk onderzoek;
   
 • Lid van de VLA (Vereniging Leeuwarder Arts-assistenten): als ANIOS bij het MCL ben je lid van de VLA. Deze actieve vereniging organiseert onder andere een jaarlijkse zeildag, wijnproeverij én een maandelijkse krokettenlunch die je niet mag missen.

Wat breng je mee?
Je bent een enthousiaste, ambitieuze en leergierige basisarts die als ‘arts-assistent (nog) niet in opleiding’ ervaring wil opdoen in de opvang en behandeling van kwetsbare ouderen. Dit ben jij:

 • je bent goed in staat om in multidisciplinair teamverband te werken;
 • je houdt van aanpakken en je houdt het hoofd koel in acute situaties;
 • je bent evenwichtig, sterk communicatief en durft zaken bespreekbaar te maken.

Jouw afdeling en collega’s
Het Centrum Geriatrie van het Medisch Centrum Leeuwarden beschikt over een klinische afdeling geheel ingericht voor het leveren van hoogstaande, multidisciplinaire zorg aan kwetsbare ouderen. Er zijn 18 bedden. Daarnaast is er een dagonderzoekcentrum waar we ongeveer 1000 nieuwe patiënten per jaar zien. Op het dagonderzoekcentrum bieden wij naast het klassieke geriatrie onderzoek de gespecialiseerde diagnostische modaliteiten, zoals een multidisciplinaire geheugenpolikliniek, valpolikliniek en Kwetsbaarheid in Kaart polikliniek. Tot slot is er een consultdienst voor medebehandelingen en consultvragen op de andere afdelingen in het ziekenhuis.
Op basis van een goed visitatierapport hebben we erkenning voor de opleiding klinische geriatrie. Op het Centrum werken zeven klinisch geriaters, vier tot zes AIOS, twee ANIOS, een semi-arts en een co-assistent.

Jouw ziekenhuis
Wij zijn het MCL; een ambitieus topklinisch opleidingsziekenhuis, dat tot de top van Nederland behoort. Ons domein is de acute, hoogcomplexe en basiszorg binnen Friesland. Doorlopend zoeken wij ambitieuze zorgprofessionals die hun ervaring en kennis met ons willen delen. Professionals die nieuwsgierig zijn of het anders kan, slimmer kan. Zodat we leren van elkaar én de patiëntenzorg van morgen samen verbeteren.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Liesbeth Hempenius (klinisch geriater) via 058 286 6840 of liesbeth.hempenius@znb.nl.

Een dag meelopen is altijd mogelijk
Wil je de sfeer komen proeven? Je bent van harte welkom om een dag mee te lopen! Hiervoor kun je contact opnemen met bovengenoemde persoon.

Solliciteren?
Graag ontvangen wij je sollicitatie via onderstaande button! Wanneer wij je sollicitatie hebben ontvangen, wordt deze direct door ons in behandeling genomen en kun je op korte termijn een reactie verwachten. Zodra er voldoende kandidaten gevonden zijn, wordt de vacature gesloten.

Werken in Friesland, dat is zo gek nog niet!