Vacancies - CCU verpleegkundige MCL | Medisch Centrum Leeuwarden
Error

CCU verpleegkundige MCL

Informatie

 • Verpleegkundig (specialistisch) / Verzorgend / Helpende / Doktersassistent/Medisch secretaresse

Wil jij je als ervaren CCU-verpleegkundige verder ontwikkelen bij één van de modernste hartcentra van Nederland? Ben jij een gedreven professional met passie voor het vakgebied Cardiologie, iemand die graag leert en kennis deelt? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Als CCU-verpleegkundige bij Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) maak je het verschil, doe je er toe!

Wat ga je doen?
Als CCU-verpleegkundige bij het Hartcentrum van het MCL verricht je hoogcomplexe cardiale zorg in een multidisciplinair team. Je biedt op methodische wijze de best mogelijke zorg aan acute cardiale patiënten op basis van je brede kennis en vaardigheden. Je draait alle diensten op de CCU en eerste Harthulp en werkt met de modernste apparatuur. Hierbij houd je je ook bezig met IABP en SWAGNZ. Als CCU-verpleegkundige ben je deelnemer van het ALS team binnen het MCL. Met jouw ervaring kun je coach worden van een CCU-verpleegkundige in opleiding. Daarnaast houd je je bezig met patiëntoverstijgende zaken. Je krijgt de verantwoordelijkheid voor maximaal 4 patiënten. De gemiddelde ligduur van deze acute cardiale patiënten is 2-3 dagen. Het Hartcentrum heeft binnen het MCL best practice op het gebied van BIG-registratie. In het voor- en najaar worden BIG-toetsen afgenomen. Het gehele jaar door houd je je vaardigheden bij in het kader van deze registratie.

Dit bieden wij

 • Een vast dienstverband bij één van de meest geavanceerde hartcentra van Nederland: je krijgt een aanstelling voor onbepaalde tijd bij het MCL voor minimaal 24 uur per week. Als CCU-verpleegkundige word je allround ingezet en ingeschaald in FWG 55 conform Cao Ziekenhuizen.
 • Ruimte voor ambitie: bij het Hartcentrum zijn ruime opleidingsmogelijkheden. Als CCU-verpleegkundige krijg je de mogelijkheid om door te groeien in je interessegebied. Je kunt deelnemen aan diverse werkgroepen, zoals de VIM-commissie.
 • Arbeidextra’s: het MCL biedt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering. Naast het vakantieverlof, krijgt iedere medewerker een eigen extra verlofbudget (PLB). Als medewerker van het MCL kun je gebruik maken van een uniek arbeidsvoorwaardenpakket, denk hierbij aan:
  - korting op weekendjes-weg naar keuze;
  - korting op een eigen laptop of (elektrische) fiets;
  - korting op je sportabonnement;
  - korting op je (zorg) verzekering.

Dit breng je mee
Je bent een gediplomeerd CCU-verpleegkundige of BBIC verpleegkundige, BIG-geregistreerd. Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie. Je staat open voor nieuwe behandelmogelijkheden en de modernste technieken. Je weet te handelen in acute situaties en beschikt over een helicopterview. Dit helpt om samen met je collega’s tot alternatieve werkwijzen te komen, Hartcentrum breed. Dit ben jij:

 • je bent een pragmatische realist;
 • je staat stevig in je schoenen en kunt gericht handelen;
 • je bent proactief ingesteld en toont professioneel leiderschap;
 • je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden.

Jouw afdeling en collega’s
Als CCU verpleegkundige bij het Hartentrum van het MCL ga je werken in een bevlogen team. Je krijgt 55 collega’s met passie voor hun vak. Professionals die zich met hart en ziel inzetten voor de best mogelijke patiëntenzorg. Het team beschikt over de meest recente vakkennis. Kennis die onderling graag gedeeld wordt. Je werkt onder andere samen met arts assistenten, physician assistants verpleegkundig specialisten, medewerkers van de ondersteunende diensten en medisch specialisten (zoals interventiecardiologen, electrofysiologen, cardio-anesthesiologen en cardiochirurgen).
In het Hartcentrum wordt multidisciplinaire complexe cardiale zorg verleend, zoals PCI’s, het implanteren van pacemakers en ICD’s, EFO’s, LAA watchman device (Linker Hartoorsluiting), Renale denervatie, CABG’s en TAVI’s (percutane aortaklep vervanging). De CCU is onderdeel van het Hartcentrum. De afdeling heeft 24 bedden, waarvan 16 CCU-bedden en 8 eerste Harthulpbedden. Ons gezamenlijke doel is het optimaal begeleiden van de patiënt in complexe situaties.

Jouw ziekenhuis
Het MCL is hét topklinische opleidingsziekenhuis in Friesland. Het MCL heeft een regiofunctie voor acute en hoogcomplexe en basiszorg. Met de modernste technieken en behandelmethoden werken we elke dag aan uitzonderlijke zorg voor elke patiënt op zijn kwetsbare moment. Onderwijs, wetenschap en innovatie spelen daarbij een onmisbare rol. Want in ons werk willen we morgen beter te zijn dan vandaag. En daarom loop je iedere dag een stapje harder, kijk je verder. Maar sta je ook bewust stil bij wat we doen. De beste zorg is tenslotte mensenwerk.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Maria Dijkstra (secretaresse Hartcentrum) via telefoonnummer 058 286 6691 (tussen 9.00-12.00 uur). Kijk ook eens op www.hartcentrumfriesland.nl

Collega’s worden?
Graag ontvangen wij je sollicitatie via onderstaande button! Wanneer we je sollicitatie hebben ontvangen, wordt deze direct door ons in behandeling genomen en kun je op korte termijn een reactie verwachten.

Een dag meelopen is altijd mogelijk
Wil je de sfeer komen proeven? Je bent van harte welkom om een dag mee te lopen! Dit kan in week 39 of in week 40 (dinsdag, woensdag of donderdag). Hiervoor kun je contact opnemen met bovengenoemde persoon.

Error
Error