Vacancies - Deskundige Infectiepreventie (in opleiding) MCL | Medisch Centrum Leeuwarden
Error

Deskundige Infectiepreventie (in opleiding) MCL

Informatie

 • Staffuncties
 • 01-10-2019

Ben jij een teamspeler, een goede netwerker? Beschik jij over goede adviesvaardigheden en overtuigingskracht? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Maak jij onze zorg beter? Tijd om je te leren kennen!

Wat ga je doen?
Als deskundige infectiepreventie maak je deel uit van de afdeling Hygiëne en Infectiepreventie die zich inzet voor preventie, signalering en bestrijding van ziekenhuisinfecties en transmissie van resistente micro-organismen. Kerntaken van deze enerverende functie zijn onder andere het registreren en analyseren van ziekenhuisinfecties. Daarnaast ontwikkel en implementeer je infectiepreventie-werkinstructies. Je geeft advies, voorlichting en scholing. Je voert audits uit en signaleert situaties met een verhoogd infectierisico. Het uitvoeren van (epidemiologisch) onderzoek behoort ook tot het takenpakket.
De werkzaamheden worden deels consulterend en adviserend per specialisme uitgevoerd en deels voor de gehele organisatie tijdens (bereikbaarheids-)diensten.

Dit bieden wij

 • Een dienstverband bij het MCL: wij bieden je een uitdagende, zelfstandige functie in een klein team. Wij zoeken een fulltime collega, maar het aantal contracturen is bespreekbaar. De functie is ingeschaald in FWG 55. Je krijgt een contract voor de duur van de opleiding met zicht op een vast dienstverband. Als je de opleiding al hebt afgerond, dan krijg je direct een vast dienstverband. Je uiteindelijke salaris en contract zijn afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • Arbeidsextra’s: het MCL biedt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering. Naast het vakantieverlof, krijg je een eigen extra verlofbudget (PLB). Als medewerker van het MCL kun je gebruik maken van een uniek arbeidsvoorwaardenpakket, denk hierbij aan:
  - korting op weekendjes-weg naar keuze;
  - korting op een eigen laptop of (elektrische) fiets;
  - korting op je sportabonnement;
  - korting op je (zorg) verzekering.

Dit breng je mee
Je bent in het bezit van of bezig met de opleiding voor het CZO diploma infectiepreventie. Daarnaast heb je een achtergrond als verpleegkundige of microbiologisch analist.

Dit ben jij:

 • je bent communicatief en sociaal vaardig;
 • je kunt trainingen geven en voorlichting verzorgen;
 • je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden;
 • je bent in staat om de doelgroepen te enthousiasmeren, motiveren, stimuleren en overtuigen;
 • je bent proactief, besluitvaardig en je kunt zowel zelfstandig als in teamverband goed werken.

Jouw afdeling en collega’s
Je gaat werken op de afdeling Hygiëne en Infectiepreventie. Vakinhoudelijk werk je samen met collega-deskundigen infectiepreventie en de artsen-microbioloog van Izore. Je neemt deel aan werkgroepen, commissies en projecten. Onze afdeling is verantwoordelijk voor de preventie en bestrijding van ziekenhuisinfecties en het bevorderen van de hygiëne binnen het MCL en een aantal gecontracteerde instellingen. De afdeling adviseert en draagt zorg voor de uitvoering van het vastgestelde infectiepreventie beleid conform de eisen die er door de overheid aan de ziekenhuisorganisaties zijn opgelegd.

Jouw ziekenhuis
Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) is een ambitieus topklinisch ziekenhuis in Leeuwarden en Harlingen, dat tot de top van Nederland behoort. We bieden acute, hoogcomplexe én basiszorg in Friesland. Iedere dag werken wij samen aan uitzonderlijke zorg voor onze patiënten. Onderwijs, wetenschap en innovatie spelen daarbij een onmisbare rol. Bij ons vind je bevlogen, ambitieuze medewerkers om steeds weer het verschil te kunnen maken voor onze patiënten. Want in ons werk willen we morgen beter zijn dan vandaag.

Meer informatie
Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met het team H&IP via 058 286 3718 en tot vrijdag 13 september aanstaande met J. Kuipers (personeelsadviseur) via 058 286 7390.

Collega’s worden?
Ben je geïnteresseerd? Graag ontvangen wij je sollicitatie via onderstaande button.

Error
Error