Vacancies - IC Verpleegkundige in opleiding MCL | Medisch Centrum Leeuwarden
Error

IC Verpleegkundige in opleiding MCL

Informatie

  • Verpleegkundig (specialistisch) / Verzorgend / Helpende / Doktersassistent/Medisch secretaresse
  • 36
  • 10-03-2020

Werken als IC-verpleegkundige bij het MCL? Wij hebben heel wat te bieden!

Als IC-verpleegkundige onderhoud  je een intensieve samenwerking met medisch specialisten en ben je verantwoordelijk voor patiënten in een hoog complexe verpleegsituatie. Dit stelt bijvoorbeeld hoge eisen aan enerzijds je verpleegtechnische vaardigheden en anderzijds aan je communicatieve vaardigheden. Er is vaak sprake van een complexe behandeling en een gezondheidstoestand bij de patiënt die van het ene op het andere moment ingrijpend  kan veranderen.

Wat ga je doen?
Voordat je start met de opleiding is er een voorbereidende periode van 3 maanden (1 juni t/m 31-augustus). Bedoeld als algemene oriëntatie op de opleiding en het werken op de IC en tevens om te beoordelen of je daadwerkelijk beschikt over de vereiste competenties. Gedurende deze periode krijg je een één week durende introductiescholing, doe je praktijkopdrachten en daarbij word je begeleid door één of twee IC-verpleegkundigen.

De opleiding
Het doel van de opleiding is dat je je theoretisch en praktisch vormt om na afloop aan de gestelde eisen op het deskundigheidsgebied te voldoen. Tevens verwerf je voldoende kwalificaties voor een voortdurende professionalisering van jezelf, jouw team en het beroep van IC-verpleegkundige. De opleiding duurt 18 maanden en is modulair van opzet. Een module bestaat uit een aantal onderwijsbijeenkomsten met een centraal thema.

Dit bieden wij
We werven voor de opleiding die start in september 2020. Wij bieden een leer-arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding. Tijdens de opleiding werk je bij voorkeur 36 uur per week  (32 uur is bespreekbaar). We hebben de intentie om je na diplomering een dienstverband voor onbepaalde tijd aan te bieden.

Wat breng je mee
Je beschikt bij voorkeur over een afgeronde HBO-V opleiding met enige jaren werkervaring. Maar met voldoende werkervaring is het ook mogelijk om met een afgeronde  MBO-V opleiding te solliciteren. Je bent in staat om werken en leren te combineren.

Jouw afdeling en collega’s
De Intensive Care van het Medisch Centrum Leeuwarden functioneert als ‘Kern IC’ voor de regio (voorheen niveau 3 IC), waarbij de behandeling en zorg is gericht op de zwaarste zorgcategorie patiënten. De missie van de IC is als volgt omschreven: “Het centrum Intensive Care heeft als doel veilige en topreferente zorg aan de patiënt te bieden, waarbij deskundigheid en vertrouwen uitgangspunten zijn”. De IC telt 20 bedden, waarvan allen met beademingsmogelijkheid. Patiënten van alle voorkomende specialismen worden behandeld, uitgezonderd intracraniële chirurgie en kinderen. De Intensive Care heeft een plezierig werk- en leerklimaat. De afgelopen jaren is fors geïnvesteerd in opleiding en deskundigheidsbevordering van het verpleegkundig team. Onderwijs en ontwikkeling heeft ook de komende jaren hoge prioriteit.

Informatiemiddag                                                                                                                  
Op woensdag 4 maart hebben we een informatiemiddag over het werken op de Intensive Care. Hier kun je een idee op doen hoe de IC er uit ziet, welke patiënten worden verpleegd, welke apparatuur we gebruiken etc. Ook kun je dan eventuele vragen stellen. De middag wordt gehouden van 13.30-15.00 uur op de IC. Graag van tevoren even aanmelden bij praktijkopleidersic@znb.nl

Meer weten?
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Klaas Boersma via 058 2861036 of met Pytsje Merkus via 058-2867055 (Praktijkopleiders IC)of praktijkopleidersic@znb.nl. Je kan ook contact opnemen met de Peter Visser en Emiel Dekker (unithoofden IC) via 058-286 6738.
Ook ben je van harte uitgenodigd onze IC te komen bezoeken. Je kan dan naar één van bovenstaande personen vragen en een dag(deel) meelopen is altijd mogelijk na overleg.

Solliciteren?
Solliciteer gemakkelijk en snel via onderstaande button! De sollicitatiegesprekken vinden naar alle waarschijnlijkheid plaats op maandag 16 maart 2020.

Error
Error