Vacancies - SpoedEisendeHulp (SEH) verpleegkundige in opleiding MCL | Medisch Centrum Leeuwarden
Error

SpoedEisendeHulp (SEH) verpleegkundige in opleiding MCL

Informatie

 • Verpleegkundig (specialistisch) / Verzorgend / Helpende / Doktersassistent/Medisch secretaresse
 • 32-36
 • 25-02-2020

Doortastend, besluitvaardig, stressbestendig, flexibel, enthousiast, leergierig en betrokken. Dat zijn kwaliteiten die wij zoeken in een collega op de Spoedeisende hulp. Als SEH professional ontwikkel je jezelf voortdurend en werk je zelfstandig, maar ook samen met collega’s aan het leveren van kwalitatief hoogwaardige zorg.

Ben jij nooit uitgeleerd? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Als SEH-verpleegkundige ben je verantwoordelijk voor een optimale opvang van patiënten met een acute zorg-/hulpvraag. Daarnaast observeer je, verzamel je gegevens, analyseer en interpreteer je de gegevens over de situatie. Ook bepaal je de urgentie, stelt prioriteiten en verricht zelfstandig verpleegkundige (technische) handelingen. De complexiteit varieert van minder complex tot zeer complex en kan zelfs levensbedreigend zijn. Dit vereist acuut handelen. De werkzaamheden vergen een behoorlijke fysieke en psychische inspanning.

Voorwerken en opleiding
Voorafgaand aan de start van de opleiding  in september 2020,  ga je 3 maanden voorwerken. Uiteraard gebeurt dit onder begeleiding van ervaren SEH-verpleegkundigen. Na een positieve beoordeling van je voorwerkwerkperiode, start je met de opleiding tot SEH-verpleegkundige. Gedurende de opleiding (15 maanden) werk je 32 tot 36 uur per week. Het theoretische gedeelte van de opleiding wordt verzorgd door het Wenckebach Instituut in Groningen. De praktijkperiode vindt plaats op de SEH in het MCL. De opleiding is landelijk erkend door het College Ziekenhuizen Opleidingen (CZO).
Heb je al een specialistische aantekening in de acute zorg? Mogelijk kom je dan in aanmerking voor de verkorte opleiding tot SEH-verpleegkundige.

Dit bieden wij

 • Aantrekkelijke werkplek: het MCL is een aantrekkelijke werkplek voor SEH-verpleegkundigen in opleiding. In 2019 hebben wij opnieuw een Cao erkenning ontvangen. Je hebt te maken met een grote diversiteit aan patiënten, een professioneel en prettig leerklimaat en een adequate werkbegeleiding
 • Prettige samenwerking: het werken op de SEH kenmerkt zich door een plezierige samenwerking met onze collega’s in het MCL en onze ketenpartners (ambulance, omliggende ziekenhuizen).
 • Goede arbeidsvoorwaarden: wij bieden een leer(arbeids)overeenkomst voor de duur van de opleiding voor 32-36 uur per week. Het streven is om je na diplomering een aanstelling als SEH verpleegkundige voor onbepaalde tijd aan te bieden Het salaris is conform Cao Ziekenhuizen en is afhankelijk van je opleiding en ervaring.

Dit breng je mee
In deze functie wordt een breed verpleegkundig inzicht van je verwacht. Ervaring in de acute zorg is een pre. Je bent in het bezit van:

 • een diploma MBO-V of HBO-V of inservice A-verpleegkundige;
 • minimaal 3 jaar ziekenhuis werkervaring en/of je functioneert op senior-niveau;
 • een BIG-registratie.

Daarnaast

 • heb je het vermogen om goed om te gaan met de wisselende en stressvolle omstandigheden op de SEH;
 • ben je doortastend in het optreden in de samenwerking met artsen en andere disciplines;
 • heb je het vermogen om zelfstandig en in teamverband te kunnen werken;
 • ben je enthousiast en communicatief vaardig;
 • heb je oog voor de kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid.

Jouw collega’s
Het team is enthousiast, betrokken en volop in ontwikkeling. Er wordt nauw samengewerkt met de SEH-artsen, SEH-artsen in opleiding, arts-assistenten, medisch specialisten, algemeen verpleegkundigen en facilitair medewerkers. De SEH wordt aangestuurd door een ZE manager en een medisch manager en wordt ondersteund door twee unithoofden.

Jouw werkplek
Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) is een groot regionaal STZ opleidingsziekenhuis met ruim 650 bedden. Bijna alle specialismen, waaronder thoraxchirurgie en interventiecardiologie, zijn vertegenwoordigd. Onze SEH heeft een regiofunctie met jaarlijks een stijgend aantal spoedpatiënten.
In 2019 zagen wij bijna 26.000 patiënten met nagenoeg alle voorkomende pathologie. Onze splinternieuwe SEH beschikt over 27 kamers, waarvan 4 acute kamers.

Onze missie
Op de SEH van het MCL verlenen wij aantoonbaar topreferente acute spoedeisende zorg, gedurende 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Wij doen dit vanuit deskundigheid, betrokkenheid, gedrevenheid. Daarbij werken wij in een multidisciplinair team, waarin de SEH de schakel is in de ketenzorg, zowel intern als extern. Gewerkt wordt vanuit een klantgericht perspectief en we benaderen kwaliteit vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid hebben bij ons hoge prioriteit. Opleiding, onderwijs en wetenschappelijk (medisch en verpleegkundig) onderzoek maken deel uit van onze dagelijkse werkzaamheden.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de unithoofden SEH Fiona Oost via 058 286 6314 of Amanda Davenpoort 058 286 1946.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 4 maart.

Kom jij bij ons werken?
Solliciteer gemakkelijk en snel via onderstaande button!

Error
Error