Vacancies - Kinderverpleegkundige HC Neonatologie MCL | Medisch Centrum Leeuwarden

Kinderverpleegkundige HC Neonatologie MCL

Informatie

 • Verpleegkundig (specialistisch) / Verzorgend / Helpende / Doktersassistent/Medisch secretaresse
 • 32
 • 16-08-2020

Ben je doortastend, stressbestendig, flexibel  en word je enthousiast van innovaties binnen ons vakgebied? Ben jij een teamspeler die onder veranderende omstandigheden doelmatig en professioneel blijft werken? Wil je elke dag bijleren en kennis delen om zo samen met je collega’s de zorg op de couveuse-unit nog beter te maken? En houd je van de dynamiek die een topklinisch ziekenhuis met zich meebrengt en weet je overzicht te houden?
Dan leren wij je graag kennen!

Wat ga je doen?
Als Kinderverpleegkundige HC Neonatologie ben je verantwoordelijk voor de coördinatie, planning en bewaking van de verpleegkundige zorg op de couveuse-unit. Je participeert en coördineert in multidisciplinaire activiteiten, bewaakt de kwaliteit van zorg en draagt bij aan opleiding, onderwijs en ontwikkeling. Je maakt gebruik van apparatuur voor het diagnosticeren, interpreteren, bewaken, ondersteunen en of vervangen van een of meerdere vitale lichaamsfuncties bij neonaten in instabiele, levensbedreigende situaties.
De couveuse-unit heeft met de post-IC/HC een regiofunctie voor de provincie en draagt indien nodig bij aan landelijke capaciteitsproblemen op NICU’s.

Dit bieden wij

 • Uitdaging en ontwikkeling: een baan in een ambitieuze werkomgeving met voldoende afwisseling en dynamiek.
 • Een vast dienstverband bij het MCL: je salaris is conform Cao Ziekenhuizen ingedeeld in FWG 50. Wij bieden een dienstverband van minimaal 32 uren per week voor onbepaalde tijd.
 • Arbeidextra’s: het MCL biedt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering. Naast het vakantieverlof, krijgt iedere medewerker een eigen extra verlofbudget (PLB). Als medewerker van het MCL kun je gebruik maken van een uniek arbeidsvoorwaardenpakket.

Dit breng je mee
Je hebt een afgeronde HBO-V opleiding, aangevuld met de kinderaantekening en hebt hierna een aantekening (IC-of HC-) neonatologie behaald. Je beschikt over klinische ervaring als kinderverpleegkundige op de neonatologie.

Dit ben jij:

 • je kunt goed samen- én zelfstandig werken;
 • je bent een kei in overzicht behouden, ook als het druk is;
 • je bent enthousiast en communicatief vaardig;
 • je kunt prioriteiten stellen;
 • je ziet hoe de zorg beter kan en gaat hiermee aan de slag, je hebt oog voor de kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid.

Jouw afdeling
De Kindergeneeskunde is onderdeel van de Zorgeenheid Vrouw Moeder Kind en heeft naast de Kinderpoli een Kinderafdeling met 38 bedden, verdeeld over 2 units met elk eigen sub specialismen. De couveuse unit heeft 16 couveuses en wiegen ten behoeve van de neonatologie, waarvan 4 voor post IC-HC. De kinderunit omvat 22 bedden ten behoeve van pediatrie, kinderchirurgie, kinderoncologie en het kinderdaghospitaal. Daarnaast is het MCL hét Friese ziekenhuis met een Shared Care verantwoordelijkheid in samenwerking met het Prinses Maxima Centrum, het landelijk kinderoncologisch centrum ten behoeve voor de kinderoncologie.

Jouw ziekenhuis
Medisch Centrum Leeuwarden is hét topklinische opleidingsziekenhuis in Friesland. Het MCL heeft een regiofunctie voor acute en hoogcomplexe en basiszorg. Met de modernste technieken en behandelmethoden werken we elke dag aan uitzonderlijke zorg voor elke patiënt op zijn kwetsbare moment. Onderwijs, wetenschap en innovatie spelen daarbij een onmisbare rol. Want in ons werk willen we morgen beter zijn dan vandaag. En daarom loop je iedere dag een stapje harder, kijk je verder. Maar sta je ook bewust stil bij wat we doen. De beste zorg is tenslotte mensenwerk.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ingrid Weitering of Bea Hogenhuis (unithoofden van de Kinderafdeling) via 058 286 3350 of 058 286 3336.

Solliciteren?
Graag ontvangen wij je sollicitatie via onderstaande button!