Vacancies - Geestelijk verzorger MCL | Medisch Centrum Leeuwarden
Error

Geestelijk verzorger MCL

Informatie

  • Para- / Perimedisch / Therapeutisch
  • 24
  • 20-09-2020

Ben jij een ambitieuze pionier? Ben jij een flexibele en interdisciplinaire teamspeler?

Kom dan onze zorg en ons team nog beter maken. Wij willen je graag leren kennen!

Wat ga je doen?
We zoeken een ervaren geestelijk verzorger die graag de uitdaging met ons aangaat om vanuit expertise (SEV) te pionieren binnen de zorgeenheid ‘moeder/kind’. Enerzijds heeft de geestelijke verzorging daar een verworven plek wat betreft teamopvang en ‘vlinderavonden’. Anderzijds zijn daar voor de geestelijke verzorging in de reguliere zorg nog echte stappen te zetten. Uiteraard willen we ook graag van je ervaring gebruik maken voor de andere ZE’s en aandachtsgebieden van de geestelijke verzorging en 24/7 bereikbaarheidsdienst.
We hopen dat je een effectieve bijdrage komt leveren aan het team en de teamprocessen.
Daarnaast willen we met jou inzetten op het continu moderniseren van geestelijke verzorging. Denk daarbij aan het ontwikkelen van een digitaal stiltecentrum of het implementeren van aandachtsvelders zingevingðiek op de klinische afdelingen. In het MCL ga je interdisciplinair samenwerken met andere zorgprofessionals en daarbij houd je de profilering en integratie van de geestelijke verzorging in het bredere zorgproces in het oog.
Je verstaat de kunst van netwerken; het leggen en onderhouden van goede werkrelaties met andere disciplines, management en vakgroepen.

Dit bieden wij

  • Een vast dienstverband bij het MCL: je krijgt een contract voor 24 uur per week (exclusief bereikbaarheidsdienst). Je functie is conform Cao Ziekenhuizen ingedeeld in FWG 65.
  • Een werkplek met vrijheid en mogelijkheden: je gaat werken op een plek die deels verworven is, maar die ook vraagt om continue aandacht en inzet. Daarnaast kom je in een zich vernieuwend team waarbinnen alle ruimte is om je vak vorm te geven.
  • Arbeidsextra’s: het MCL biedt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering. Naast het vakantieverlof, krijgt iedere medewerker een eigen extra verlofbudget (PLB). Als medewerker van het MCL kun je gebruik maken van een uniek arbeidsvoorwaardenpakket.

Dit breng je mee
Je beschikt over een afgeronde relevante academische master en je hebt meerdere jaren ervaring als geestelijk verzorger in de zorg. Je voldoet aan de kwaliteitseisen van het SKGV en bent bereid lid te worden van de VGVZ.  Je bent bereid 24/7 in bereikbaarheidsdienst bij te staan. Je woont binnen een straal van 30km van het MCL of bent bereid te verhuizen.
Dit ben jij:

  • je liefde voor mensen staat voorop, met echt oog voor de ander en uitstekende luistervaardigheden;
  • je hebt een ambtelijke dan wel levensbeschouwelijke (ver)binding, waarop je kritisch kunt reflecteren. Je onderhoudt contact met de genoemde levensbeschouwelijke achterban/achtergrond;
  • je beschikt over een proactieve werkhouding;
  • je hebt interesse in en competenties op het gebied van wetenschappelijk onderzoek ten aanzien van Geestelijke Verzorging.

Jouw afdeling en collega’s
Het team geestelijk verzorgers is even ambitieus als actief en wij beschouwen expertise op het gebied van spiritualiteit, ethiek en verlangen (SEV) als de kern van ons vak.
Deze expertise zetten we in op zowel patiënt-, medewerker- als organisatieniveau. In de praktijk bieden we onze patiënten en hun naasten ondersteuning en begeleiding in het omgaan met vragen op het gebied van spiritualiteit, ethiek en verlangen. We staan 24/7 middels een bereikbaarheidsdienst klaar voor de patiënt en diens naasten.
In onze patiëntenzorg sluiten we aan bij de levensbeschouwelijke bronnen van de patiënt. Ook geven we vorm aan rituelen in de directe patiëntenzorg en aan rituelen voor een breder publiek, zoals bij de herdenkingsdag. Wekelijks gaan we voor in een oecumenische dienst. Daarnaast hebben we oog voor ethische vragen in de zorg, verwoorden deze en helpen we het gesprek over morele vraagstukken te faciliteren. Ook scholen de geestelijk verzorgers andere professionals op diverse manieren in aandacht voor SEV.

Wij vallen onder de paramedische diensten, onderdeel van de Medische Facilitaire Eenheid van het MCL. Ons team bestaat nu uit vier geestelijk verzorgers een manager/geestelijk verzorger en een secretaresse.

Jouw ziekenhuis
Het MCL is een ambitieus topklinisch opleidingsziekenhuis in Leeuwarden en Harlingen. Wij bieden acute, hoogcomplexe en basiszorg in Friesland. Doorlopend zoeken wij ambitieuze zorgprofessionals die hun ervaring en kennis met ons willen delen. Professionals die nieuwsgierig zijn of het anders kan, slimmer kan. Zodat we leren van elkaar én de patiëntenzorg van morgen samen verbeteren.

Meer weten?
Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Jan Willem Uringa (manager paramedische diensten) via 058 286 1327.

De gesprekken staan gepland op vrijdag 25 september.

Solliciteren?
Graag ontvangen wij je sollicitatie via onderstaande button.

Error
Error