Vacancies - Verpleegkundige Cardiologische vervolgafdeling (afd. P) en de shortstay Hart en Vaat (afd. R) MCL | Medisch Centrum Leeuwarden
Error

Verpleegkundige Cardiologische vervolgafdeling (afd. P) en de shortstay Hart en Vaat (afd. R) MCL

Informatie

  • Verpleegkundig (specialistisch) / Verzorgend / Helpende / Doktersassistent/Medisch secretaresse
  • 32
  • 22-09-2020

Ben jij een ambitieuze verpleegkundige die aan de slag wil bij één van de modernste Hart en Vaatcentra van Nederland? Wil jij jezelf verder ontwikkelen in het vakgebied Cardiologie en Vaatchirurgie?

Ben jij een organisatietalent met zelf reflecterend vermogen die zich graag met hart en ziel inzet voor de patiënt? Wij zijn op zoek naar meerdere verpleegkundige collega’s!

Wat ga je doen?
Als verpleegkundige werk je zowel op afdeling P en R.
Op afdeling P verleen je multidisciplinaire zorg aan cardiologische patiënten.
Patiënten vragen door het acute en/of levensbedreigende karakter van hun klachten medisch technische en psychosociale begeleiding. Op afdeling R verleen je de zorg aan cardiologische en vaat patiënten, die voor een kortdurende opname worden opgenomen.
De combinatie van langdurige en kortdurende opnames zorgt voor afwisseling en dynamiek in je werkzaamheden. Je draait alle diensten en verleent zowel planbare als niet planbare zorg. Binnen de verschillende afdelingen van het Hart en Vaatcentrum is uitruil mogelijk in het kader van ‘ziek en piek’. Je participeert in Hart en Vaatcentrum brede werkgroepen en begeleidt stagiaires.
Het Hart en Vaatcentrum heeft binnen het MCL best practise op het gebied van BIG-registratie. In het voor- en najaar worden BIG-toetsen afgenomen. Het gehele jaar door houd je je vaardigheden bij in het kader van deze registratie

Dit bieden wij

  • Een vast dienstverband bij één van de meest geavanceerde Hart en Vaatcentra van Nederland: je krijgt een dienstverband van 32 uur per week. De functie is ingeschaald in FWG 45 conform Cao Ziekenhuizen. Wanneer je wordt aangenomen als Cardiologieverpleegkundige is FWG 45+ van toepassing.
  • Volop doorgroeimogelijkheden: als verpleegkundige op afdeling P en R krijg je de meest recente ontwikkelingen op cardiologiegebied mee. In het najaar start de cardiologiecursus en ga je je verder ontwikkelen tot Cardiologieverpleegkundige.De afdelingen zullen in dit najaar de proeftuin in het kader van Floor 2020 afronden. Ook na het afronden van de proeftuin blijft er ruimte om te leren en je te ontwikkelen in de nieuwe functieprofielen van de verpleegkundige en bachelorverpleegkundige.Kortom: iedereen krijgt de ruimte om te groeien, passend bij je eigen ambitie!
    In deze functie leg je ook een goede basis om door te stromen naar andere specialistische afdelingen binnen het Hartcentrum, zoals Cardio en Vaatchirurgie (afdeling J), de CCU (afdeling S), Hartcatheterisatiekamer of als hartfunctielaborant op de polikliniek.

Dit breng je mee
Naast een afgeronde verpleegkundige opleiding (niveau 4, 5 of 6) en een BIG-registratie is het een pré dat je als verpleegkundige minimaal 1 à 2 jaar recente cardiologische werkervaring hebt.. Bij voorkeur heb je de cardiologie cursus gevolgd en ben je in bezit van het telemetriecertificaat. Je kunt werken in een digitale omgeving, zoals Epic.

Jouw afdeling en collega’s
Als verpleegkundige op de afdelingen P en R ga je werken in een gedreven, gemêleerd team. Je krijgt 46 collega’s en werkt samen met onder andere (regie) verpleegkundigen, medisch specialisten, arts-assistenten, physician assistents en medewerkers van ondersteunende diensten. Op de afdeling heerst een open leerklimaat, waarbij de medische ontwikkelingen op het gebied van (interventie) cardiologie nauwgezet worden gevolgd. Kennis wordt graag gedeeld en er is geen vraag die niet gesteld kan worden!

De afdelingen P en R zijn onderdeel van het Hart en Vaatcentrum. Afdeling P is een Cardiologische vervolgafdeling met 32 bedden. Hier komen patiënten (met een gemiddelde ligduur van 4 dagen) binnen via verschillende routes voor diagnostiek, behandeling of revalidatie. Afdeling R is een shortstay afdeling met 12 bedden en 2 dagbehandeling kamers, waar patiënten kortdurend (een gemiddelde ligduur van 1 dag) worden opgenomen die voor een diagnostisch onderzoek en/of behandeling naar de Hartcatheterisatiekamer gaan of voor een vaat behandeling komen. We zijn nog volop in ontwikkeling om de processen rondom kortdurende vaatopnames te optimaliseren zodat ze binnen de shortstay opgenomen kunnen worden. Beide afdelingen kenmerken zich door een hoge turnover. Kortom een dynamische afdeling met volop afwisseling.

In het Hart en Vaatcentrum van het MCL wordt multidisciplinaire hoog complexe cardiale zorg en vaatchirurgie verleend. Klik hier voor meer informatie.

Jouw ziekenhuis
Het MCL is hét topklinische opleidingsziekenhuis in Friesland. Het MCL heeft een regiofunctie voor acute en hoogcomplexe en basiszorg. Met de modernste technieken en behandelmethoden werken we elke dag aan uitzonderlijke zorg voor elke patiënt op zijn kwetsbare moment. Onderwijs, wetenschap en innovatie spelen daarbij een onmisbare rol. Want in ons werk willen we morgen beter te zijn dan vandaag. En daarom loop je iedere dag een stapje harder, kijk je verder. Maar sta je ook bewust stil bij wat we doen. De beste zorg is tenslotte mensenwerk.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gretha Schram (unithoofd) via 058 286 3557(bereikbaar van ma. t/m wo.) .

Een dag meelopen kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

De sollicitatiegesprekken staan gepland woensdagochtend 30 september.

Collega’s worden?
Graag ontvangen wij je sollicitatie via onderstaande button!

 

Error
Error